Persekutuan Pengakap Malaysia | Malaysian Scouting Association

Pengakap.com


Jambori Antarabangsa Johor Ke-24

jamboree_antarabangsa_johor_2008

Jambori Antarabangsa Johor Ke-24 akan diadakan pada 18 hingga 23 Ogos 2008 bertempat di Kem Jubli Intan Tanjung Laboh, Batu Pahat. “Persaudaraan Pengakap”.


168 Responses to “Jambori Antarabangsa Johor Ke-24”

  1. Dharma Says:

    Hi, i’m from surabaya, jawa timur, Indonesia saya mau kenal dengan teman-teman pengakap malaysia ada yang bisa bantu saya?

  2. Dharma Says:

    Hi, i’m from surabaya, jawa timur, Indonesia saya mau kenal dengan teman-teman pengakap malaysia ada yang bisa bantu saya? mail me at scoutvorbidden@yahoo.com

  3. darkis Says:

    Salam Pengakap,
    saya ahli pengakap dari sabah, nak tanya berapa yuran yng dikenakan kepada ahli & pemimpin.

  4. AKELA Says:

    Salam Perpaduan Pengakap Sejagat…

    Terima Kasih atas info ini … Kami dari Kuala Berang memang berhajat SANGAT untuk ke Jambori Johor dan telah dimasukkan ke dalam Takwim Aktiviti kami … Sebarang info atau hubungan boleh terus ke Pasukan Latihan Pengakap Hulu Terengganu … http://quberscout.blogspot.com …@… email saya Pengerusi Latihan Daerah … esh_tie@yahoo.comm …@…SMS kepada saya … 013-964 1840
    Sekian, TQ.

    73 … Cherioo … Bye … Bye …

  5. scout Says:

    hi semua kawan pengakap..saya dari Selangor, Petaling.. ingin tahu lebih banyak info tentang kem ini.. tolong reply cepat- cepat ya:)

  6. chun Says:

    i wan to know more about the details…can u help me pls..?

  7. chun wey Says:

    more details pls…

  8. admin Says:

    Please go to the forum to ask more details about this event. I’m sure there will be people there to help you out. Thank you.

  9. profmi Says:

    salam pengakap

    semoga perkhemahan yang dirancang dan diadakan ini mendapat sambutan yang hangat dari sleuruh ahli pengakap di negara ini.semoga aktiviti yang akan dijalankan ini mampu melahirkan ahli pengakap yang berkualiti dan menjadikan ahli pengakap sentiasa maju dari segi pemikiran tutur kata dan mencapai matlamat akhir iaitu mewujudkan modal insan berminda kelas pertama.sekali berpengakap terus berpengakap.

  10. nanie Says:

    salam pengakap..
    sye drpd klang,selangor.. bagaimana nak dapatkan borang pnyertaan??? tolong berikan maklumat detail key..

  11. hilmi Says:

    assalamualaikum..saya hilmi dari pengakap 77 negeri terengganu,saya telah dilantik menjadi sebgagai ketua pengakap sekolah..saya ingin meminta pandapat,apa yang patut saya lakukan bagi menaikkan nama pengakap di sekolah saya,harap diberi tunjuk ajar..terima kasih

  12. chan wei hong Says:

    sy dr sabah , klu blh , tlg berikan maklumat2 lanjut mengenai kem ini kpd sy d alamat : cwh_weihong54@hotmail.com , t.q …

  13. iena Says:

    Salam Pengakap…
    Saya mewakili kelana Kuala Selangor mohon info penuh jambori ini. Hope kami dapat menyumbang dalam apa bentuk yang dapat kami beri..anyway good luck scout JB.

  14. Mohammad Redzuan Says:

    Salam Pengakap…
    Saya ketua penakap ke-65 negeri Pulau Pinang…
    boleh saya dapatkan maklumat tentang jambori ni dan borang penyertaan… serta no telefon untuk maklumat lanjut…
    tlg hantar maklumat berikut kepada mychemical_redz@yahoo.com
    terima kasih… :)

  15. hafiz kelana apachie Says:

    saya hafiz PENGAKAP KELANA A SEREMBAN TIMUR (apachie rover).yuran untuk semua ahli pengakap same ke?pemeimpin pun?

  16. albanna Says:

    salam pgkp..hilmi, hbungi sye d aad_albanna@yahoo.com @ 0193206064

  17. Koperal Rosli Says:

    akum dan salam pengakap, saya selaku setiausaha kehormat persekutuan pengakap malaysia daerah masjid tanah mungkin akan hadir ke sana. tolong hantar maklumat untuk jombori kepada saya melalui email saya mohdroslitaha@yahoo.com.my atau no. telefon bitbit saya 017-6539660. bye

  18. Alan Says:

    harap dapat berjumpa dengan sahabat-sahabat pengakap dari Sabah yang akan hadir.Sahabat pengakap dari Sabah adakah anda akan hadir?.

  19. nik Says:

    helo kawan pengakap.saya orang selangor.petaling.ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang jambori ini.terima kasih.

  20. Pengakap Muda (jaya) Says:

    Request for the terms & condition for Jambori Antarabangsa Johor. Send it to my email….
    anakin_emo@yahoo.com

  21. samuel Says:

    harlo
    i wanna go
    but how
    who can tell me???

  22. mohd. soprie Says:

    Salam Pengakap…hai!!!saya pengkap dr sarawak daerah padawan.kalau ada sesiapa yg ingin bkenalan email je saya syukor_scout88@yahoo.com.saya doa2kn LA kami dpt kasi duit utk pegi jamboree ini…..amin…..

  23. nurhidayah Says:

    askum dan salam pengakap,
    selaku pengerusi persatuan pengakap SMK Tamparuli,Sabah, 01, saya berhasrat menghantar beberapa orang ahli pengakap sekolah kami untuk menyertai jambori ini. Oleh itu,saya memohon kerjasama dan jasa baik pihak penganjur atau sesiapa sahajauntuk
    memberikan maklumat yang lengkap mengenai jambori ini. Kerjasama amat dihargai..
    SCOUT FOREVER..

  24. Elroy Bansi Gersit Says:

    Salam perpaduan..
    Saya wakil dari KLKM UniKL BMI Gombak ingin mengetahui lebih lanjut mengenai jambori yang bakal diadakan tersebut.Moon jerjasama dari pihak penganjur untuk menghantar butiran lengkap mengenai info dan sebagainya.Sekian.

  25. Azman Zakaria Says:

    Salam,

    kepada semua scouts, buat pengetahuan semua, tarikh telah pun ditetapkan seperti yang tertera pada laman web ini, anda juga boleh dapatkan maklumat di johorscoutrover.blogspot.com

    buat pengetahuan saudara-saudara sekalian, maklumat terbaru akan diberikan selepas mesyuarat peringkat negeri johor telah dijalankan.

    sekian,
    Setiausaha Majlis Pengakap Kelana Negeri Johor

  26. alinaza Says:

    Salam Perpaduan,
    Selamat Datang ke Tg Laboh, tak sabar nak merasakan kemeriahannya.
    pakcik tunggu kat depan rumah je.
    Sekali berpengakap terus berpengakap.

  27. rose Says:

    salam..
    i would lie to go 4 da gathering but i’m quite bz on that period. so, i juz can wish a goodluck 4 da committee to develop the jamboree.. chaiyok2!

  28. Zahiran bin Hamzah Says:

    Salam pengakap.
    KLKM PSAS ingin mengetahui lebih lanjut mengenai jambori. Mohon kerjasama hantar maklumat lanjut supaya persiapan dapat dilakukan oleh pihak kami. Sekian
    zahiran@psas.edu.com

  29. BP Guild Johor Says:

    Persaudaraan B-P atau B-P Guild adalah pergerakan pengakap yang terbuka keahlianya kepada orang dewasa dikalangan bekas pengakap iaitu mereka-mereka yang pernah melibatkan diri berpengakap di zaman persekolahanya atau sebagai pemimpin pengakap dan juga kepada mereka yang berminat. Keunikan Persaudaraan B-P dari unit-unit pengakap yang lain ialah ahli-ahlinya terdiri dari gologan veteran yang masih lagi berminat dalam memupuk semula usaha semangat kepengakapan.“B-P Guild” telah ditubuhkan di Gilwell Park, London pada November 1947 dalam perhimpunan British Old Scout. Kemudian beberapa tahun berikutnya telah diperluaskan di seluruh dunia termasuk di Malaysia. (sebagai panduan dan rujukan buku B-P Guild scout brotherhood telah tersebar di Malaysia sejak lama dahulu).

  30. kelana johor Says:

    Borang dan info jambori antarabangsa johor 2008 telah di upload. sila ke website kami utk keterangan lanjut.

  31. SITI FATIMAH Says:

    HAI SAYA SETIAUSAHA PENGAKAP SEKOLAH..BOLEH TAK SESAPE BAGI PENDAPAT PAA AKTIVITI YANG SAYA HARUS LAKUKAN BAGI MENGAKTIFKAN LAGI PENGAKAP SEKOLAH SAYA..

  32. SITI FATIMAH Says:

    SAYA JUGA INGIN MENYERTAI JAMBORI INI,JADI TOLONG BERI MAKLUMAT TERKINI @ HUBUNGI NO INI. 0134476836

  33. Zakiah Saliman Says:

    salam pengakap.

    i’m currently residing outside malaysia. i would like to invite some of my egyptian scout friend to participate in the jamboree, is there an english version of the invitation? i’ve downloaded one but it’s in bahasa. thnks.

  34. nak0 Says:

    askom…sy dri pengakaplaut kelanasiswa UMT, kami dari kelana UMT berhasrat untuk menghantar beberapa orang wakil kelana kami untuk berkhidmat di Jambori pengakap johor

  35. mariah may Says:

    salam pengakap,

    saya nak tahu info lebeh pasal jmbori ni.
    dan harga yg dkna kan bg peserta;pengakap dan guru
    pebimbing.
    send dkat email sy ok.
    tq.

  36. Abdul Qayyoum Says:

    Salam pramuka…..

    saya nk tahu tentang jmbori johor ni ngan lbih detail… tntang dae

  37. saiful anuar 41 Says:

    salam pramuka….saya dari pengakap 41 daerah hulu langat nak tau tentang jambori yang akan datang pada ogos ini…dan juga negara mana yang turut serta? bagaimanakah cara untuk menyertai jambori ni? itu ajer…hehehe salam pramuka….

  38. saiful anuar 41 Says:

    kepada siti fatimah…. anda boleh membuat aktiviti ikhtiar hidup such as masak dalam buluh,rebus telur dalam lumpur….khidmat kecemasan…xpdc daki gunung…belajar simpulan dan ikatan yang baru…belajar lagu2 pengakap seperti sumur di ladang,coconut,hepi yeyeye,apa guna susah2 dan lain2…..ape2 hal contact la no nie… 0172938238… saya troup leader scout 41 daerah hulu langat KL….sekolah menengah kebangsaan Pandan Indah….

  39. saiful anuar 41 Says:

    nak info tentang game2 kat pengakap!!!!!!! tolong respon….terima kasih….^^,

  40. kroners Says:

    sini ad satu game kpd saiful anuar..

    awak srh bdk2 gn ap yang diaorg pakai, cabut dan susun utk buat satu barisan terpanjang..contohnye, topi pengakap ke, skaf ke,tali kasut ke dan laen2.team yg kalah akan beri yell kpd yg menang

  41. kroners Says:

    ad sesape tahu x mcm mn nk join jambori pada ogos ni…
    bley respon pd saya kt no 0125738271 @ anta email kat kroners_hfz@yahoo.com. klu bley respon dlm ms terdekat lgi bgs. jasa anda amat dihargai. terima kasih

  42. nandon Says:

    kepada semua ppm..sebuah website chat scouting…akan dibuka tidak lama lg..utk sbrg pertanyaan blh la di emailkan kpd sy juga sbgi invite mail reg…

    sekian terima kasih.

  43. nandon Says:

    email terus ke dani_dealova@yahoo.com

    from: nandon/pengakap kelana neg jhr..

  44. kami pengakap smkie171 Says:

    saya skuad pengakap smkie171 ingin bertanya tentang borang penyertaan dan bayaran yuran dan tolong bagi tahu kak aishah bila nak dapat sijil lencana usaha kami

  45. kami pengakap smkie171 Says:

    this is my mail :mirulle_09Star@hotmail.com

  46. afriadi Says:

    MOHON DIIKUT SERTAKAN DALAM JAMBORI ANTARABANGSA KE 24 DI JOHOR MALAYSIA

    Saya Afriadi Bin Sanusi (HP 012-2955829), pelajar pascasiswazah Universiti Malaya Kuala Lumpur. Saya dulu pernah membawa salah seorang pimpinan Hizbul Wathan, salah satu organisasi kepanduan yang berdaftar di Indonesia, untuk bersilaturrahmi dengan encik Moh. Zaki Nurud-Din suatu ketika dahulu di rumah BP kuala lumpur.

    Kami dari gerakan Kepanduan Hizbul Wathan http://kwarpus-panduhw.org/ Bermaksud ingin menyertai Jambori antarabangsa ke 24 di Johor Malaysia pada 18 hingga 23 bulan Ogos 2008 ini. Kalau di bolehkan kami akan mengirim utusan dan berpartisipasi dalam jambori tersebut, dengan adanya “surat jemputan” tentunya yang boleh di kirim dalam email saya untuk saya teruskan ke pimpinan Hizbul Wathan Indonesia.

  47. SU Kelana Negeri Johor Says:

    Salam Pengakap,

    kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai Jambori Antarabangsa sila layari blog rasmi Pengakap Kelana Negeri Johor, jika ada kawan-kawan pengakap dari luar negara, silalah jemput untuk memeriahkan majlis

    to those who interested in joining the Johor International Jamboree (Not Johor Bahru, its just a small district)its Johor only please surf the address given below. if you have a friend from other countries, please invite them own behalf of us the Rover Comitee

    http://johorscoutrover.blogspot.com/

  48. isqandar Says:

    pengakap rock!!!!!!!!!!!!!!!

  49. Rohani bt Haji Ahmad Says:

    Salam Pengakap!
    Adakah jambori ini juga untuk pengakap kanak-kanak? Jika ya bagaimana Kumpulan 27- Sepang/Putrajaya ingin menyertainya?

  50. Rohani bt Haji Ahmad Says:

    Salam Pengakap!
    Saya Penolong Pemimpin Pengakap Kanak-Kanak dan ahli pengakap Kumpulan 27 dari SK. Putrajaya Presint 9 (1) amat berminat untuk menyertai jambori ini. Adakah jambori ini juga untuk pengakap kanak-kanak? Jika ya bagaimana dapat menyertainya? Sila hantar maklumat terperinci kepada rohani@skputrajaya2.net. Terima kasih atas keperihatinan pihak tuan.

  51. Elweelee Elain Says:

    hai semua saudara2ku yg dikasihi…. sy adalah pengakap dari sabah…… nk tnya skit, brapa ringit kna dkluarkan utk mengikuti kem ni???????? 0128345053

  52. Rohani bt Haji Ahmad Says:

    Salam Pengakap!
    Kumpulan 27 Sepang dan SK. Cyberjaya berminat untuk menyertai the Brunei 1st Cubboree yang akan diadakan pada 15 – 19 June di Pusat Latihan Pengakap, Gadong, Bandar Seri Begawan, Negara Brunei Darussalam. Apakah procedure yang perlu dilakukan dan menurut surat pekeliling CIRCULAR NO. 06, series of 2008, dari World Scout Bureau, Asia-Pacific Regional Office Bureau Mondial du Scoutisme, Bureau Régional Asie-Pacifique, application mustbe endorsed by the of the National Scout Organization. Harap dapat bantu saya. Terima kasih

  53. Azman Zakaria Says:

    http://johorscoutrover.blogspot.com/

    sila layari web ini untuk maklumat terkini mengenai Jambori Antarabangsa Johor, dan ianya terbuka untuk semua

  54. edmund Says:

    salam pengakap, saya bekas timbalan pengakap kump 01 batu pahat. sudah sekian lama sejak saya menjejekkan kaki ke kem ini. so, anyone has any recent photos of this kem jubli intan tanjung laboh?

  55. long bidan towel Says:

    kepada sesapa yang berkenaan sila berikan tarikh sebenar jambo johor dan aktvt terkini pengakap johor ye.. endkan kat e-mail saya

  56. gonzalles Says:

    helo,,
    saya dari sarawak dan saya ingin mengetahui tentang jamboree ini dgn lebeh lanjut.hope you guys can email me at gonzalles_gosele@yahoo.com
    thank you…

  57. dragon Says:

    salam pengakap!saya ingin berkenalan dgan pengakap dari malaysia boleh bantu saya

  58. irwansyah Says:

    slm buat pengakap malaysia,aku mau tau bagaimana persiapan jambori Antara bangsa,kami dari Pramuka indonesia Kwarcab Maros Sul-sel rencana akan ikut serta dalam jambori
    tersebut….

  59. kura2 johor Says:

    kepada ahli2 pengakap yang akan ke tg labuh bp aku ucap selamat datang…………..sape2 nak knal dengan aku leh contact aku kat nbr ni..0176640256….he3 nanti tak payah nk knal2 lagi…

  60. HRM Tauhid-al-Amien Says:

    Assalamu ‘alaikum wr. wb.
    Jika mungkin saya ingin berkomunikasi dengan Sdr. Afriadi untuk tahu siapa dari Kwarpus-HW yang siap untuk bergabung dalam Jambori-antarabangsa di Johor bulan Agustus mendatang.
    Terima kasih.
    Wassalam,
    tauhid@telkom.net
    +6281-652-7486

  61. ang Says:

    hi boleh i tahu macam mana nak join?
    bolehtak i bawa student pergi?
    sbb i skrg ialah pemimpin di sjk (c) pei hwa kota tinggi
    harap dapt lebih maklumat pls contact me at 07-8831218
    cikgu ang
    atau terus e-mail ke:
    steveang82@yahoo.com
    terima kasih

  62. sikin Says:

    salam buat pengakap malaysia…saya ahli scout drpd sabah,smk kolombong 25 inanam berharap agar kita dapat berjumpa kat jambori kat johor tu ke.ok bah kalau aku…tabek korang

  63. Mirian Says:

    Salam PENGAKAP.
    Saya hendak borang penyertaan Jambori Kem Jubli Intan,Johor.
    Saya telah cuba untuk download tetapi *file is not valid*?
    Diharapkan pihak Tuan dapat dihantarkan kepada saya secepat mungkin,sebaik-baiknya sebelum 10 Jun 2008.
    Borang Penyertaan Kem Jubli Intan berserta syarat dan termanya(jika ada)
    Sekian.terima kasih.

    *pertolongan amat diperlukan*

  64. LORD BUDIN TOWELLo Says:

    SALAM KABARE… BLEH BG TAU BILA TARIKH SEBENAR JAMBORI NI….. MAKLUMAT X JELAS RRRR… TARIKH ASYIK DPT TAU TUKAR JERRR..

  65. Wiwin Says:

    jadi kea jambori Johor taun nie?

    Khabar2 mgatakn dbtalkn?
    Bnarkah?? :OO

  66. KINTO Says:

    salam pengakap buat warga johor semoga bertemu di tanjung laboh jangan lupa kuda kepang.

  67. padle Says:

    salam pengakap,

    saya selaku komander bagi kumpulan pengakap 01 Petra Jaya,Sarawak,mewakili smk TUN ABANG HAJI OPENG,ingin menghantar beberapa orang ahli kami pergi bersama,.diharapkan agar jamboree Johor ini akan membawa saya kedunia pengakap yang sebenarnya..

    sekali berpengakap teruskan berpengakap,
    Pengakap Laut Sarawak…
    syabas buat roverse johor…

  68. apex hulu perak Says:

    KEPADA SEMUA KELANA YANG MENYERTAI KURSUS KEUSAHAWANAN 3K PENGAKAP KELANA SEMALAYSIA, SILA HUBUNGI SAYA.. RINDU RASA DIHATI… 017-5021998… DAN KEPADA PEMIMPIN TERENGGANU TERBACA MSG SY, SILA HUBUNGI SY UNTUK SY MASUK KE DLM KELANA KUALA TERENGGANU BULAN 7 2008 DISEBABKAN PEMINDAHAN PELAJARAN SY KE GANU KITE :)

  69. apex hulu perak Says:

    KELANA YANG HADIR SEMASA KURSUS DI HOTEL SRI MALAYSIA TAUN LEPAS,, SILA CONTACT SY.. JURAIMI TEMERLOH, ZAIDI SEPANG, KLKM TERENGGANU, AIDID K.LANGAT, AIN APACHE ROVERS, JA MSJD TANAH, NIZA KUALA LANGAT.. SILA CONTACT SY.. DAN TIDAK LUPA PERSATUAN PENGAKAP NEGERI TERENGGANU.. (BAHAGIAN KUALA TERENGGANU)

  70. apex Says:

    sesiapa ahli kelana yang pernah mengikuti kursus keusahawanan dan kepimpinan 3k pengakap kelana semelaysia bertempat di hotel sri malaysia iph perak pada bulan 5 tahun lepas sila hubungi sy.. kerana rindu kamu semua.. 017-5021998-apex- hulu perak rover “B”.

  71. apex Says:

    sesiapa kenal hamdan kelana kuala terengganu yang bekerja di pejabat belia AREA KUALA TERENGGANU sila bg tau sy… kelana laut… kerana bulan 7 ni sy hendak menetap di sana dan menjadi ahli kelana sana…

  72. hafiy Says:

    macam mane nak pergi pentarafan pengakap raja?

  73. khalis Says:

    saya ingin menyertai jamboree ini tlg beri maklumat tentang bayaran … no hp saya 017-3516955. pegawai kontinjen kl dan pegawai pengurusan jamboree ini tlg beri maklumkat thanx..

  74. shasha_scout56jB Says:

    slm pengakap kpd smue.wah,beznye kalo dpt join jambori nie.tp taun nie peksa besar lorh.hope can join.

  75. DeadBoysCorp Says:

    Tarikh Jambori Antarabangsa johor telah diubah lagi…tarikh yang dijangka jatuh pada 16 November 2008..tarikh sebenar masih dalam perbincangan..sebarang perubahan atau ketetapan tarikh sebenar akan diberitahu di http://johorroverscout.brinkster.net

  76. ainol pengakap 02 pz Says:

    salam pengkap .berapa yuran jambori.tolong hantar mesej ke (0173835900)

  77. ainol pengakap 02 pz Says:

    saya dan rakan-rakan ingin pergi jambori

  78. noraslinda,SMK MERSING Says:

    hii..sy ahli pengakap SMK MERSING ingin memgetahui dgn lbh lnjut tntg jambori di Batu Pahat.Betul ke tarikh dan tempat ditukar?Dengar citer wat kat Melaka..tarikh blm dipastikan..Betul ke??

  79. zulhilmi Says:

    haii!!! bleh bagi lebih info tentang jamboree kali ini

  80. tk scout Says:

    any news about Jambori Antarabangsa Johor Ke-24 akan diadakan pada 18 hingga 23 Ogos 2008 bertempat di Kem Jubli Intan Tanjung Laboh, Batu Pahat. “Persaudaraan Pengakap”.?

    do u noe our scout HERO from Tampin,Negeri Sembilan ??
    SIR THEN HONG KEONG!!!! is our hero.
    kerana SIR THEN pengakap jatuh image !!!! ribuan terima kasih kepada SIR THEN HONG KEONG kerana jatuhkan image Pengakap.

  81. tk scout Says:

    我们敬爱的童军英雄-SIR THENHONG KEONG

    在此我们很感谢我们的童军英雄——Sir Then Hong Keong。因为他为童军付出了不少的贡献。在此我们向Sir Then Hong Keong至上万二分的谢意以及感谢他为童军的付出。Sir Then Hong Keong可说功不可抹!因为在Sir Then Hong Keong的通知下让我们知道那位童军竟然在童军活动上做出那么不道德的行为,有辱童军。Sir Then Hong Keong真的别有用心的通知我们童军提防那位童军。希望Sir Then Hong Keong希望再接再厉的爆出哪些童军做出那么不要面的事情。以免危害童军的名誉。

    因为Sir Then Hong Keong为了此事报警让我们童军为了这件事情感到骄傲因为我们童军名气提升了不少。他可说真是用心良苦,功不可抹杀!!

    谢谢Sir Then Hong Keong谢谢。为童军的付出。

  82. air_mie Says:

    salam pengakap wat sume pengakap kuala langat……

  83. khatimah Says:

    Salam kpd semua..leh x nk thu lbih lnjut tntang jambori nie???

  84. APIS KELANA A SBN TIMUR Says:

    HAHA…KO NK G KE AINOL PZ 02??UNDER SKEWL OR SNDRI…KO BLEH CONTACT DeadBoysCorp.ANY KING SCOUT HERE?

  85. APIS KELANA' A 'SBN TIMUR Says:

    HAFIY…DAPATKAN BORANG DARI CIKGU ANDA…ATAUPUN LEH G JUMPA SESAPA JURULATIH ATAU PESURUHJAYA NEGERI OR DAERAH.TP PASTIKAN SEMUA DA COMPLETE…ETC; BUKU LOG,ILMU..

  86. abd razak Says:

    kalau nak jadi pekerja sukarela bolih tak? kalau tak pun dapat melawat jadi gak. maklum ajalah jambori adalah satu akltibiti yang sememangnya amat saya minati. dimana dapat jumpa rakan kenalan seluruh malaysia serta negara jiran…………….lencananya menarik sekali.

  87. paduka Says:

    The 3rd International Peace jamboree.

    Date : 18th-24th August 2008
    Venue : Kem Pengakap Bukit Katil, Melaka.

    For more information, please do not hesitate to contact:-

    The Secretariat , The 3rd International Peace Jamboree
    Ibu Pejabat Pengakap Melaka
    674A, Taman Melaka Raya
    Bandar Hilir
    75000 Melaka, Malaysia

    Tel/Fax : 606 – 2811978
    Email : mlkscout@streamyx.com

  88. Zahiran bin Hamzah Says:

    Salam pengakap.
    KLKM PSAS masih menanti maklumat lanjut mengenai jambori. Mohon kerjasama hantar maklumat lanjut supaya persiapan dapat dilakukan oleh pihak kami. harap dapat hubungi saya 013-5026252

  89. FARIZAL BIN KECHEE Says:

    ASSALAMUALIKUM & SALAM SEJAHTERA,
    To whom it may consent,

    SUPLY FOR JAMBORI.
    Any Time….Any Where, All Around Malaysia, for us there’s no problem…….

    We still provide for all customer requires……

    Project & Events Management

    - Professional Deejay & Emcee Broadcasting
    - Fund Raising
    - Family Events
    - Fashion Events
    - Corporate Events
    - Private Theme Parties
    - Event Logistic Supplies
    - Advertising & Promotion
    - Supplies of Arties & Entertainers
    - Local Show & Organizer
    - Jambori Events Suply

    Please Keep & Touch.
    Regards,

    FARIZAL BIN KECHEE
    DIRECTOR
    AWINS EVENTS & MANAGEMENTS
    MOBILE : 019 3057688

  90. wymok Says:

    siapa ni then hong keong?tolong jelaskan apa yang berlaku, kalau tidak, janganlah fitnah orang.

  91. wymok Says:

    Hingga setakat ini,belum ada sebarang maklumat jambori johor.
    kononya telah ditunda ke november.

  92. paduka Says:

    The 3rd Peace Jamboree.

    Tarikh : 18-24 Ogos 2008
    Tempat : Kem Bukit Katil, Melaka.

    Jamboree keamanan Antarabangsa anjuran IUMS (International Union of Muslim Scout) dan PPM.

    Maklumat lanjut : http://www.malaysiascout.org

  93. karan Says:

    kkkkkkkkk meminta maaf jikalau msg ku salah tapi ini ler benar jamboreeee jb akan d postmot pada november tahun ini 10x . kalau nak maklumat tambahan sila add ku di friendster dan dapatkan maklumat yang selanjutnya ….. id unknowguy_28@yahoo.com. lencana maju…..

  94. Daniel 80th pj scout smk kelana jaya Says:

    Hi every1 & every Scout

    I would lik to noe how much is the Jamboree Fee for Pengakap Muda,Remaja,Kelana & Pemimpin…..Pengakap Ahli biasa oso ….can u tell me as fast as possible…U can contact me daniel_lai_boy@hotmail.com

    Thx ^_^!!!

  95. LUTFIL Says:

    LETAKLAH MAKLUMAT TENTANG JAMBORI YANG KE 24

  96. mimie Says:

    bape yuran jambori ek

  97. sob sob Says:

    reply of the 81st
    excuse me,may i know why u say so?what he did?
    hope to hear from you soon

  98. zafirah Says:

    hye..ley tau tak camne nk dapatkan information pasal jambori johor nie?

  99. amzar Says:

    sila hantar berita berkenaan perkhemahan antara bangsa ni kepada pihak kedah…
    harap maklum

  100. hanafee Says:

    salam pengakap dan salam muhibah…boleh email kan kpd saya tak maklumat tentang jambori pengakap JB.. hanafee_zaki@yahoo.com.my

  101. Eric Says:

    Hi.Im the Troop Leader from 163th scout in Puchong,Selangor.I wanted to help me member to get the Jambori form.Where can i get it and tell more details pls…Thank You.

    “Once a scout,Always a scout.”

  102. Aizi Says:

    Salam Pengakap,
    saya wakil dari smk seksyen 4 kota damansara ingin menyertai oleh itu saya memohon agar pihak tuan dapat menghantar surat jemputan ke jambori tersebut kepada sekolah saya.ini nombor telefon sekolah saya & faks.
    Tel:03-61402997 Faks:03-61402721

  103. azinuddin Says:

    Saya azinuddin.Baru je berpindah ke kajang.sebelum ni pengakap kat kelana kinta, perak.saya nak join pengakap kelana kat kajang tapi x pasti sape yang sepatutnya dihubungi.jadi ada x sesama maklumat berkaitan.Call/MSG or email je saya
    tel:012 5064297
    email:maulan_d@yahoo.com

  104. Parkmock Says:

    Dengar cite tak jadi bulan ogos ni. tapi dibuat bulan Nov betul ke?

  105. Aizat Says:

    Salam Penakap ,
    saya nk kan keterangan lebih lanjut tentang Jambori yang akan diadakan di Johor ter sebut….sila e-mail kan ke oranghutan35@hotmayl.com….

    …..

  106. shasha_scout56jb Says:

    hai smue,pe cite psl jamboori?saya nk joint jgak.dengo cite ditangguhkan.plez inform kat saye.
    email saye:AMY_AZAH56@yahoo.com.my

  107. Quek Yew Aun Says:

    Salam pengakap,
    Saya ialah ketua kumpulan ke-10 Petaling,S.M.K Sultan Abd. Samad,
    Bolehkah tuan menghantar borang kemasukan ke alamat e-mail saya kerana penagkap dari sekolah saya amat berminat untuk menyertai jamboree ini. quek_yewaun@hotmail.com

  108. Quek Yew Aun Says:

    Boleh sms juga kepada 012-2352095. Terima kasih tuan..

  109. shasha_scout56jb Says:

    woi………..jhtnye klane sy!!!!!!!sy xdpt gi jambori!!!!!!!!!!!!!sob2…………….

  110. asmah bte sulaiman Says:

    Salam pengakap buat semua…kita berjumpa di jamboree antarabangsa johor k..sekali berpengakap biar sampai seumur idup..huhu

  111. yu shen Says:

    hi!may i know that jamborees in johor has expired ??
    can you let me know the next time jamborees in johor?
    i want to help my members to get the jamboress form.
    i hope that malaysia scout society can inform to my school:
    SMK Tun Mamat tangkak
    daerah ledang, negeri johor 84900.thx

  112. HQ Says:

    Untuk maklumat berkenaan Jambori Antarabangsa Johor ke 24 boleh didapati di URL http://www.myspace.com/scoutsjb_hq

  113. SHASHA Says:

    Hye……
    Sy stieusaha dr pngkp 56 jb(smk tun syed nasir ismail jb)…..
    sy hrp dpt tau dgn lbih jelas camne nk join jambori…….
    n sy hrp sk sy dpt mnyertainye….
    hope dpt anta mklumt di email sy http://www.AMY_AZAH56@yahoo.com.my or call me 0142724352….

  114. Yana 54 s.barat Says:

    erm..jambori di johor ni bln 8 ker??
    erm..ahir taon x der ker??bout camporee di thailand tuh ader kt cni x??

  115. andeq Says:

    saya ada terbaca berkenaan Panduan Rasmi Jambori Johor di http://www.malaysiascout.org. boleh download di sana, siap ada form sekali.

  116. Pengakap Says:

    معاف ظاهير دان باطين

    http://www.scoutsjohor.org – Portal Rasmi ScoutJB
    (Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Johor Bahru)

  117. ibnu Says:

    salam Pengakap dari saya cobrarover lembah pantai kl

  118. mila smk seri mahkota Says:

    jmboree jhr bln 11..brtrikh 15-20 ari bln 11….hrp awk dpt gie …k…hrp dpt jmpe di jmboree jhor…klu ape2 hal email jerk kat meyla_eyla@yahoo.com.my..k hrp jmpe di sana ..saya mila dari skolh smk seri mahkota ..baru form 1…klu sesape msk pgkap gerenti smpai ke tua die msk..abg saya pengakap diraja…daerah merlimau..namenye hafizhan…klu akak saye cume calon jerk…k…. salam pengakap..

  119. MiND_EyEz(kedah) Says:

    weu aku g gak johor….. spe2 nk knlan ngn aku nti g camp side kedah.. zul~~

  120. rahsia Says:

    hai.slm pgkp……….jmboro jhr diadakn pada 15-20/11…akhir taun tk de kottt…..

  121. hapiz raya Says:

    hu… hu… i tak dapat pergi jambori… kembung katak kembung katak kempis….hu… hu….

  122. aisyatiqah Says:

    Jom G JambOrEEE!!1
    excited tOl1!

  123. aisyatiqah Says:

    jomboree next week!!

  124. shukrie Says:

    Saya Pengakap dari Melaka ingin mengetahui lebih lanjut tentang Jambori Johor ..kalau boleh saya nak tahu tentang keadaan kawasan di sana ..

  125. mila Says:

    hai….saye mila from melaka…dari skolah smk seri mahkota….saye daerah merlimau…no…21….klu sesape knl ngan bdk smk seri mahkota email kat saye tau:
    meyla_eyla@yahoo.com.my…..harp dpt jmpe kat sane yerk…..kkkk…ketemu di jmbori jhr tau…da…

  126. azuddin Says:

    Assalamualaikum….. & sLmt sjhtera…..
    sAye Dri Johor iNGin meNgucapKan selAmat DaTang KpD suMe yG sudi haDir kE jaMbori nie…..
    UtK pengEtahUan SuMe jAmBorie nIe d’AdKn BrdKtan DGn TaSik…..
    SuAsana ckup NyaMan….& TnG….
    SyE M’waKiLi KonTinjen MERSING m’alu-AlUkn KeDtgn KalIan…..

    azuddin_smssi,(necras_quasar@yahoo.com)

  127. ahmad iskandar abdullah chek Says:

    hai… sye nk tnye ade ker perkhemahan pengakap antarabangsa di johor buan ni..

  128. ahmad iskandar abdullah chek Says:

    hai… sye nk tnye ade ker perkhemahan pengakap antarabangsa di johor buan ni..emel kan ker stylehard59@yahoo.com ok bb

  129. ahmad iskandar abdullah chek Says:

    hai sye dri negeri sembilan nk tnye pemimpin pengakap negeri johor ade ker perkhemahan antarabangsa di johor bulan ni november..emel kan ker stylehard59@yahoo.com

  130. udin06 Says:

    salam pengakap!
    sye org sarawak leh join skali kerr….kalau ada maklumat call kat no ni k 0146913307 jgn lupa g tau byaran @ cara2 nak join k assalamualaikum .
    PENGAKAP SELAMANYAA!

  131. aeg pgkp swak Says:

    hello blh join x fr all pgkp slmt maju jaya and heppe camping pgkap rock indipendent.

  132. fahmy Says:

    saya nak tanyer jambori kat johor nie dah lepas atau tidak??hubungi saya untuk memberi jawapan di fahmy_bboy@yahoo.com ataupun 0129184773…dengan segera..

  133. iskandar n.9 Says:

    hai…
    spe bleh bgi tau sye klau de perkhemahan pe pe je jambori tau lain2 fon aku..0176756518 ok tq…

  134. Lowyat Says:

    sory yana, just nak ckp…berani ker nk g thailand 2…kan tengah rusuhan..jd kpd smua rkyat malaysia,,, jgn cuba2 wujudkn rusuhn..nt smua susah

  135. apache_yan93 Says:

    X sangka….Kedh dapat anugerah perkhemahan terbaik…huhuhu….menang intu gerbang…best jgaklaaaaa…palam ada orang sakit.huhuhu..kalo ada lg jamboree rogerla gua…apache_yan@yahoo.com

  136. apache_yan93 Says:

    hohoohohohohoohohoihohohohohohohohohoh………..

  137. nurul Says:

    assalamualaikum..
    ape khabar….
    jmbori jhr best kn..
    seronok kan…

  138. nurul Says:

    as’kum…
    em….nnti kt mlka ade wat jmbori tau…jmbori wrsn dunia ke 7….hrp ia mnjmpt satu mlysia dn luar ngara..
    jmbori tue x slh agi bln 5 kot…kmngkinan lah…
    emm….sape yg nk gie jmbori tue hrp dpt jmpe kt sane k
    huih…
    k…daaaa
    wassalam
    salam pengakap sume..

  139. gisela Says:

    halo.
    sy dari pngkp 03(smk.st.dominic)
    kali pertama melawat laman web ini.
    sy ingin bertanya mengenai lebih lanjut tentang
    pngkap laut.

  140. hazriq Says:

    cm ne sy bleh tgk gmbr2 mse brada kt sne dulu..??

  141. Ducks Says:

    wa.. dia kembali lg.. Jambori…

  142. nad_smksm Says:

    askom…aq pengkp laut 02…tahn ni aq nk g jmboree kt mlka…thun lps best gilee..

  143. nad_smksm Says:

    1 more klw korng nk thu psl pengkp laut 02….call ar aq kt no nie 0137752058….ok

  144. azri smksm Says:

    saya nak ucapkan terima kasih atas your komen

  145. mbiak kamboh kelana d 06 Says:

    pada sesiapa scout kch yg mok join kelana ‘D’ 06 petra jaya sila mcz ke nombor tok 0135727143 mun minat inform jak ok gerenti best wooo k salam pengakap.

  146. ejar Says:

    kpd bdk pengakap @ mane2 kelana johor(kem akila dan mowgli) yg mengenali sye..
    tlg add ym saradania26@yahoo.com..

  147. aman Says:

    berapa hari bulan ya jambori melaka start

  148. Aniez Says:

    Lencana untuk topi pengakap belah mane ekk..

  149. aisyah 77 Says:

    salam peengakap, saya daripada pengakap 77 ingin bertanya, cam mane nk buat budak perempuan tingktan 1 di sekolah saya aktif dalam pengakap,cume 1 org sa saje yang aktif iaitu sepupu saye. dah macam2 aktiviti2 yg best2.. tolong yer… saye nk naik kan nama pengakap sekolah saye untuk mase yg akan datang

  150. acap Says:

    scout remaja 18 guar chempedak yan kedah is the best…

  151. izzuddin Says:

    ada ikatan pengakap tak??

  152. idz Says:

    salam pengaka….
    saya dari melaka…tlg hubungi sy..0172250262/doremon_idz@yahoo.com.my…..

  153. engku azhar Says:

    salam..tuan sy pengumpul bedge2 pengakap,jd sy nak tanya masih ada lg kit lengkap sempena jamboree ni..sy jg pengumpul skaf2 pengakap sy tringin sgt nak kit lengkap jamboree ni jd sy harap ia masih ada..jika ada lg mcm mana sy nak dptkan.sy bnr2 ingin kan tuan..ni no untuk hubungi sy 0199998140 ( engku azhar ) jika msh ada mintak jasa baik tuan beritahu sy dgn segera..jika jamboree yg sblm ini pun masih ada kit nya beri tau sy ye tuan..sy mengharap..

  154. wibel saputra Says:

    saye rindu same susana jambori di melaka kemaren..
    tolong calling saye:085274266353

  155. hasni Says:

    mcmane sy nak join pengakap nie
    n kategori ape yg harus sy join
    sy pelajar kat salah sebuah kolej mara batu pahat
    sy harap rakan2 yg lain dapat membantu
    sy mmg bermionat nak join
    sbb sewaktu di sekolah menengah sy agak aktif r ngan pengakap daerah johor bahru
    harap kawan2 dapat tlg

  156. smiley Says:

    salam pengakap…..
    sy pengakap dr batu pahat…
    anuratmal92@yahoo.com….
    add la sy…
    k…

  157. zamri Says:

    samalaa saya pun nak jugak kit jambori tu….ni no i 016-2326420 zamri

  158. crapper... Says:

    samekom..ada spa2 x leh bantu gua..
    mnat yg mndlam trhdap pgkap..
    bkas king scout kedah,skrg bljar kat kinta..ingt nak smbung kelana la kt sni…

  159. alim Says:

    salam pengakap..
    sy seorang pgkap raja..skrg smbung blajar kt kinta perak..nak truskan aktvti kepengakapan tpi xthu d mna nak join scout kelana..
    harap ada yg sudi membantu..0134622612(halim)

  160. izzat Says:

    saya bangan dengan pengankap itu. sila.telefon.saya
    014-2740026. TERIMA KASIH

  161. mizikelana kelantan Says:

    mcamne nk join kelana johor.sye skng bermastautin d jhor
    dan ingin menyertai kumpulan kelana jhor
    harap pengakap sumea membantu sye

    miji7171@yahoo.com.my

  162. fatin dk smk sri gading bp. johor Says:

    Salam pengakap kpd semua ahli pengakap malaysia… kpd ahli pngakp smk sri gading kmpln 122 yg mngmbil ujian pngakp di raja di ucpkn smoga brjaya…

  163. fatin dk smk sri gading bp. johor Says:

    KPD AHLI PNGAKP SMK SRI GADING DIHRP DPT MNJLNKN TGASN DGN SMPRNA… KPD kak umi, azmi, kerol, amirul, piee, and syaza BNYK2KN BRSABR MSE KAT TANJUNG LABUH SNA. KAN KORANG NGAH AMIK UJIAN KAN, SO X YAH MANDI JDI KMBNG SKALI….HAHAHA…;P

  164. salleh Says:

    saya salleh pengakap dari smk senai
    saya ingin tahu bila jambori ad lagi

  165. salleh Says:

    saya dr sekolah smk senai dr daerah kulaijaya,
    saya nk tau lebih lanjut lagi tntng jambori pengakap

  166. zul Says:

    sy ingin bertanye,
    adakah anugerah BP AWARDS akan diiktiraf seperti anugerah PENGAKAP RAJA?
    dan apakah lagi yg dapat dipakai selain amplet BP award?

  167. mila Says:

    sape yang join jambori terengganu 2011 , exsplorasi warisan ! sy join ! gile gempak best !

  168. Ramjan Beeharry Says:

    My name is Ramjan Beeharry and I’m from Mauritius. I am a Scouts Leader and my main hobby is Philately. Mauritius will be celebrating the 100th Anniversary of Scouting in Mauritius and in this context, I am actually collecting “Scouting on Stamps” of all around the world and “HIV and AIDS on Stamp”. I would be mounting an exhibition with all the stamps obtained.
    I would be pleased and grateful if you could send me any “Used” or “Mint Stamps” or “First Day Covers” of your country or any country in your region.
    I sincerely thank you for your consideration and contribution for my personal project,
    Yours,
    Scout Brother
    Ramjan Beeharry

    My Contact: Ramjan Beeharry
    Freeland Lane,
    Glen Park,
    Vacoas,
    Mauritius / Ile Maurice
    Indian Ocean

Leave a Comment

Home

Where am I?

You’re currently at “Jambori Antarabangsa Johor Ke-24,” an entry on Pengakap.com by on Jan 17 2008 @ 1:23 am

  • Forum
    Photo Gallery
    Pengakap : Wiki Page
    Pandu Puteri : Wiki Page

  • Locations of visitors to this page